Драматурзи от всички страни, събирайте се!

Международната мрежа за професионалисти в сферата на драматургията и театъра „The Fence“ организира своята редовна среща между 5 и 9 юни в София. Организацията има над 250 членове от 55 държави.

В рамките на събитието участниците ще се включат в работилници по театър, драматургия и по писане и разказване на истории с различни групи – ученици от английските и френски гимназии, учени, бежанци, живеещи в София и доброволци от „Си Ви Ес България“.

В програмата е предвиден уъркшоп “Въведение в драматургията” за студенти по театър, драматургия, хуманитарни специалности с интерес към сценичните текстове. Той ще се проведе в Унгарския културен институт на 7 юни от 15 ч. и е с вход свободен. Места могат да се резервират на https://www.eventbrite.com/e/introduction-to-playwriting-workshop-tickets-62425873468

На 8 юни от 11 ч. във Френския институт пък ще има среща между членовете на мрежата „The Fence“ с български професионалисти в сценичната област.

Организатори са „Арте Урбана Колектив” в партньорство с МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование, Френски институт, Британски съвет, Унгарски културен институт, Си Ви Ес – България и НАТФИЗ и с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Столична община.

Share: